REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozaiková meruňková roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotová roláda plněná tvarohovou náplní a meruňkami. Na řezu je velice dekorativní a skvěle chutná, proto patří mezi naše nejoblíbenější dezerty.


Ingredience:
Na korpus:
130 gmandlové mouky (polohrubé)
130 gmoučkového cukru
4 lžícehorké vody
4 ksvejce
špetka soli
Na krém:
250 gmascarpone
1 kelímekměkký tvaroh
1 sáčekvanilkový cukr
1 balíčekSmeta-fixu
8 ksčerstvých meruněk
Na zdobení:
1 baleníčokoláda
snítky máty
ovoce

Postup:
  1. V jedné míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, v druhé míse ušleháme tuhý sníh s  vanilkovým cukrem a špetkou soli
  2. Obě ušlehané směsi zlehka smícháme, přidáme mandlovou mouku, zamícháme a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem
  3. Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C, pečeme krátce (4-6) minut (jen dorůžova, jinak se láme..)
  4. Plát piškotového těsta srolujeme s pečícím papírem, papír z upečené rolády stáhneme a roládu srolujeme
  5. Na krém smícháme mascarpone s tvarohem a cukrem, mícháme do hladké konzistence
  6. Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem do tuha, přidáme ke krému a opět vyšleháme
  7. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme jemným krémem (1/3 krému si necháme stranou na zdobení povrchu rolády), na krém položíme rozpůlené omyté meruňky
  8. Roládu srolujeme, potřeme zbylým krémem, dozdobíme  ovocem a dáme do chladu
  9. Zdobíme mátou, čokoládou, ovocem.
Poznámka:

Autorka textu: Iva Černá, zdroj: codnesvariiva.blogspot.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy