REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozaiková meruňková roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotová roláda plněná tvarohovou náplní a meruňkami. Na řezu je velice dekorativní a skvěle chutná, proto patří mezi naše nejoblíbenější dezerty.


Ingredience:
Na korpus:
130 gmandlové mouky (polohrubé)
130 gmoučkového cukru
4 lžícehorké vody
4 ksvejce
špetka soli
Na krém:
250 gmascarpone
1 kelímekměkký tvaroh
1 sáčekvanilkový cukr
1 balíčekSmeta-fixu
8 ksčerstvých meruněk
Na zdobení:
1 baleníčokoláda
snítky máty
ovoce

Postup:
  1. V jedné míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, v druhé míse ušleháme tuhý sníh s  vanilkovým cukrem a špetkou soli
  2. Obě ušlehané směsi zlehka smícháme, přidáme mandlovou mouku, zamícháme a těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem
  3. Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C, pečeme krátce (4-6) minut (jen dorůžova, jinak se láme..)
  4. Plát piškotového těsta srolujeme s pečícím papírem, papír z upečené rolády stáhneme a roládu srolujeme
  5. Na krém smícháme mascarpone s tvarohem a cukrem, mícháme do hladké konzistence
  6. Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem do tuha, přidáme ke krému a opět vyšleháme
  7. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme jemným krémem (1/3 krému si necháme stranou na zdobení povrchu rolády), na krém položíme rozpůlené omyté meruňky
  8. Roládu srolujeme, potřeme zbylým krémem, dozdobíme  ovocem a dáme do chladu
  9. Zdobíme mátou, čokoládou, ovocem.
Poznámka:

Autorka textu: Iva Černá, zdroj: codnesvariiva.blogspot.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy