REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mozečkový svítek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svítek připravený z mozečku podušeného na cibulce, žloutků, sněhu z bílků, hrubé mouky, másla a dalších ingrediencí.


Ingredience:
100 gvepřového mozečku
60 ghrubé mouky
50 gmásla
20 gtuku
3 ksvajec
1/2 ksstarší housky
1 lžícemléka
pepř
sůl

Postup:

1. Mozeček si opláchneme, vložíme do cedníku a přelijeme vařící vodou, poté mozeček odblaníme a překrájíme na menší kousky
2. Cibuli si nakrájíme na drobno a vejce si rozdělíme na žloutky a bílky
3. V kastrůlku si rozehřejeme tuk, vložíme cibuli, mozeček a chvilku dusíme, poté necháme vychladnout
4. Housku si nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, z bílků si ušleháme tuhý sníh
5. Pak si utřeme máslo se žloutky a solí, přidáme vychladlý mozeček, nakrájenou housku navlhčenou mlékem, pepř a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
6. Směs zahustíme moukou a rozetřeme na tukem vymazaný plech
7. Poté plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova
8. Vychladlý svítek nakrájíme na malé kostičky a podáváme k polévce zvlášť v misce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy