REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moštová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věděli jste, že do bábovky můžete místo mléka nebo smetany použít jablečný mošt? Spolu se skořicí a strouhaným jablkem tvoří neodolatelnou podzimní kombinaci.


Ingredience:
Ingredience – 12 porcí:
300 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
100 gmásla
250 mlmoštu
1 sáčekkypřicí prášek do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr
3 ksvejce
1 ksjablko
1 lžičkaskořice
strouhaná kůra z 1 citronu
Ostatní:
forma na bábovku
mouka na vysypání tuk na vymazání formy

Postup:
  1. Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou
  2. V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle
  3. V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo
  4. Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto
  5. Těsto vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová, to můžete vyzkoušet pomocí špejle.
Poznámka:

Recept k článku: Desatero kvalitního jablečného moštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy