Věděli jste, že do bábovky můžete místo mléka nebo smetany použít jablečný mošt? Spolu se skořicí a strouhaným jablkem tvoří neodolatelnou podzimní kombinaci.
Ingredience:
Ingredience – 12 porcí: | |
300 g | polohrubé mouky |
100 g | cukru krupice |
100 g | másla |
250 ml | moštu |
1 sáček | kypřicí prášek do pečiva |
1 sáček | vanilkový cukr |
3 ks | vejce |
1 ks | jablko |
1 lžička | skořice |
strouhaná kůra z 1 citronu | |
Ostatní: | |
forma na bábovku | |
mouka na vysypání tuk na vymazání formy |
Postup:
- Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou
- V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle
- V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo
- Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto
- Těsto vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová, to můžete vyzkoušet pomocí špejle.
Recept k článku: Desatero kvalitního jablečného moštu