Guláš z hovězího masa orestovaného a pak podušeného na cibuli spolu s rajčatovým protlakem, bramborami a nakrájeným zelím.
Ingredience:
400 g | hlávkového zelí |
300 g | hovězího masa |
300 g | brambor |
3 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | oleje |
2 ks | cibule |
rajčatový protlak | |
mletá paprika | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso zbavíme tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, nakrájené maso a krátce podusíme
3. Pak přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vody, dusíme do poloměkka a během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou
4. Když je maso částečně měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou, přilijeme přiměřenou dávku teplé vody, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené zelí a společně dusíme vše doměkka
5. Nakonec podle chuti dosolíme a podáváme s celozrnným chlebem nebo vařenými bramborami.