REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský hovězí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hovězího masa orestovaného a pak podušeného na cibuli spolu s rajčatovým protlakem, bramborami a nakrájeným zelím.


Ingredience:
400 ghlávkového zelí
300 ghovězího masa
300 gbrambor
3 lžícehladké mouky
2 lžíceoleje
2 kscibule
rajčatový protlak
mletá paprika
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí maso zbavíme tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, nakrájené maso a krátce podusíme
3. Pak přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vody, dusíme do poloměkka a během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou
4. Když je maso částečně měkké, zaprášíme šťávu hladkou moukou, přilijeme přiměřenou dávku teplé vody, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, na nudličky nakrájené zelí a společně dusíme vše doměkka
5. Nakonec podle chuti dosolíme a podáváme s celozrnným chlebem nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy