REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecké řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikované velké řízky z hovězí kýty, opečené na sádle, podušené ve vývaru spolu s cibulí a kořenovou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké řízky z hovězí kýty
80 gkořenové zeleniny
50 gslaniny
40 gmásla
40 gcibule
30 gsádla
30 ghladké mouky
20 gmouky na zaprášení
10 gcukru
1 dlčerveného vína
šťáva z 1/2 ks citrónu
vývar
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
bobkový list
jalovec
tymián
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Velké hovězí řízky nejdříve naklepeme, pak protáhneme nudličkami slaniny, osolíme, okořeníme pepřem
2. Maso zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme z obou stran v rozpáleném sádle
3. Opečené plátky přendáme do ohnivzdorné zapékací misky, kde jsme na másle osmahli postrouhanou kořenovou zeleninu, kolečka cibule a všechno koření
4. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka
5. Maso vytáhneme, uchováme v teple, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme dalším vývarem
6. Omáčku povaříme dohladka, pak ji přecedíme
7. Těsně před servírováním jednotlivých porcí do omáčky přidáme citrónovou šťávu, červené víno a upražený (zkaramelizovaný) cukr, dle chuti dochutíme pepřem a solí.

Doporučení:

Myslivecké řízky podáváme s houskovými knedlíky a jeřabinovým kompotem .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy