REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mletý kuřecí steak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Umleté kuřecí maso promíchané s prolisovaným česnekem, moukou, solamylem, vejcem a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru hamburgerů, ugrilované na roštu nebo grilovací pánvi.


Ingredience:
500 gkuřecích nohou bez kůže a kostí
2-3 ksvětší stroužky česneku
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu
trochu šťávy z ananasu nebo ananasového kompotu
Steak sauce (omáčka na steaky s příchutí ovoce)
bílý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso pomeleme na masovém strojku
2. Umleté kuřecí promícháme s hladkou moukou, solamylem, vejcem, lisovaným česnekem, troškou šťávy z ananasu a steakovou omáčkou
3. Dochutíme kořením, mírně osolíme, vše důkladně promícháme, vytvarujeme asi 1 cm silné placky podobné klasický hamburgerům
4. Steaky obalíme v mouce, potřeme je olejem a dáme grilovat na rošt nebo na grilovací pánev.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme dušenou rýži, hranolky, krokety, nebo čerstvé pečivo. Takto připravené steaky skvěle chutnají s ovocným salátem nebo s kousky broskví či ananasu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy