REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňková kachna s medem a anýzem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní prsa plněná meruňkami a cibulí, potřená olejem smíchaným s medem, posypaná anýzem, grilovaná dozlatova.


Ingredience:
4 kskachních prsou s kůží
1 ksmalé červené cibule
1 lžícečirého medu
2 lžičkymletého anýzu
3/4 šálkusušených meruněk
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, položíme kůží dolů a dlouhým řezem na jedné straně vytvoříme kapsu (dáváme pozor, abychom prsa neprořízli skrz)
2. Do kapsy vložíme tenké plátky cibule a meruňky, opět maso stlačíme do původního tvaru a zajistíme kovovými špízy
3. Kachní prsa hodně potřeme sezamovým olejem smíchaným s medem (hlavně kůži), posypeme anýzem, osolíme a opepříme
4. Potom prsa grilujeme na středně horkém grilu asi 12 – 15 minut dozlatova (měla by být ve středu lehce růžová), během grilování jednou otočíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy