Mléčná rýže skoro jak z obchodu, chutná, skvělá vychlazená jako svačinka pro malé školáky, ale i děti předškolního věku. Ovšem pozor na tatínky, ty ji budou dětem rádi ujídat!
Ingredience:
300 g | rýže (nejlépe basmati, carnaroli, nebo vialone) |
500 g | čerstvého ovoce (jahody, maliny, vypeckované třešně ...) |
2-3 lžíce | moučkového cukru |
1 lžička | mleté skořice |
1 l | polotučného mléka |
Postup:
1. Do menšího hrnce nasypeme vodou propláchnutou a dobře okapanou rýži, zalijeme ji mlékem, nejlépe pokojové teploty a pomalu zahříváme až k bodu varu, mícháme
2. Přidáme moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vaříme, za častého promíchání, dokud není rýže hotová, tedy tak 25 minut, hmota v hrnci by měla mít konzistenci husté kaše, ovšem pokud bude hustější, lze ji naředit mlékem
3. Rýži necháme prochladnout, pak do ní zamícháme na kousky nakrájené, omyté, dobře okapané ovoce a ihned podáváme, nebo uchováme v lednici
4. Podáváme hlubokých miskách, povrch můžeme ozdobit celým ovocem a posypat skořicí či moučkovým cukrem.