Polévka připravená z čerstvých hub, brambor, mléka, smetany, světlé jíšky, vody, kopru, octu a koření.
Ingredience:
500 g | brambor |
300 g | čerstvých hub |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
500 ml | smetany |
500 ml | mléka |
250 ml | vody |
čerstvý kopr | |
kmín | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Nakrájíme si oloupané brambory a očištěné houby na menší kostičky, pak je vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme a uvaříme doměkka
2. Pak si v jiném hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor a hub, důkladně rozšleháme a povaříme 5 minut
3. Poté přilijeme do polévky mléko, smetanu a povaříme dalších 5 minut
4. Nakonec do polévky dle chuti přidáme ocet, sůl, nasekaný kopr a vařené brambory s houbami, vše prohřejeme a servírujeme.