REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčná polévka s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi jednoduchá polévka z čerstvých hub, mléka, vody, žloutků, mouky, kmínu a soli.


Ingredience:
400 gčerstvých hub
50 ghladké mouky
1 lvody
500 mlmléka
2 ksžloutků
1 lžičkakmínu
sůl

Postup:

1. Houby si očistíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme kmínem, solí a povaříme asi 15 minut
2. Poté si v mléce rozmícháme mouku a přidáme k houbám, vše pak důkladně promícháme a povaříme
3. Nakonec do polévky přidáme v trošce vody rozšlehané žloutky, prohřejeme a sundáme z ploténky
4. Hotovou polévku servírujeme například s krajíčky tmavého chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy