REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Míša dort – velikonoční

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý velikonoční dort připravený v remosce.


Ingredience:
Na těsto:
6 lžiccukru krupice
5 lžicpolohrubé mouky
3 lžícekakaa
1,5 lžíceoleje
6 ksvajec
Na tvarohový krém:
250 gtvarohu
150 gmásla
2 lžícecukru moučka
Na ozdobu:
1 kskupované čokoládové polevy
dražé bonbóny ve tvaru vajíček

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem, kakaem, olejem a moukou
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, ten vmícháme do připravené směsi
3. Těsto nalijeme do remosky vymazané tukem a vysypané moukou a upečeme
4. Částečně vychladlý korpus opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout
5. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, postupně přidáme tvaroh (v případě, že se nám krém nepodaří vyšlehat dohladka, stačí ho mírně zahřát a znovu vyšlehat) až vyšleháme hladký krém
6. Část krému si dáme bokem, zbytek rozetřeme po dortovém korpusu
7. Polevu rozehřejeme dle návodu na obalu a pak jí ozdobíme povrch dortu
8. Pomocí zdobícího sáčku odloženým krémem vytvoříme na dortu krémová hnízda, do kterých umístíme barevná vajíčka
9. Celý dort necháme v lednici, nejlépe do druhého dne, ztuhnout.

Doporučení:

Samozřejmě, pokud korpus upečete v dortové formě v troubě, výsledek bude stejný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy