REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový ořechový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený dortový korpus naplněný šlehačkou, ořechy, meruňkovým džemem, na povrchu ozdobený meruňkami a meruňkovým želé.


Ingredience:
Rozpis na 24 kousků:
150 gkrupicového cukru
100 gpolohrubé mouky
50 gvlašských ořechů
5 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
tuk a mouka na formu
Na nálň:
250 mlsmetany ke šlehání
20 gkrupicového cukru
30 gvlašských ořechů
1 ksbalíčku ztužovače do šlehačky
Dohotovení:
300 gmeruněk
100 gvlašských ořechů
50 gmeruňkové marmelády
1 ksbalíček dortového želé

Postup:

1. Z bílků a 75 g krupicového cukru ušleháme tuhý sníh a ze žloutků a zbytku krupicového cukru pěnu
2. Do pěny vmícháme prosátou polohrubou mouku, na jemno nastrouhané ořechy, tuhý sníh z bílků, nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme při 160 °C 45 minut
3. Vychladlý korpus vyklopíme, podélně rozkrojíme a spodní díl korpusu potřeme vyšlehanou šlehačkou se ztužovačem, smíchanou s nadrobno nasekanými vlašskými ořechy
4. Přiklopíme horním dílem, potřeme meruňkovým džemem, strany obalíme nastrouhanými ořechy a nahoru naskládáme půlky meruněk
5. Dort dáme do chladničky na 1 hodinu ztuhnout a pak ho potřeme meruňkovým želé, které připravíme podle návodu na obale.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy