Kulinářský experimentátor Láďa Hruška nezahálel a připravil další pochoutku, která je levná, chutná a samozřejmě se snadno připravuje. Jsou to tyto minikoblížky z jogurtu, čokolády, mouky a dalších ingrediencí.
Ingredience:
200 g | bílého jogurtu |
1 hrnek | polohrubé mouky |
1+1 sáček | vanilkového a skořicového cukru na obalení |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
nastrouhaná čokoláda | |
trochu rumu | |
špetka soli | |
olej na smažení |
Postup:
1. Všechny suroviny spolu smícháme, tedy do mísy vysypeme jogurt, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli, vyklepneme jedno vejce a vše zakápneme trochou rumu, nakonec do mísy nastrouháme čokoládové hoblinky
2. Vařečkou důkladně obsah v míse zamícháme, mícháme důkladně tak půl minuty
3. Do jedné misky nasypeme skořicový cukr, do druhé cukr vanilkový
4. Do hrnce nalijeme 3 cm oleje na smažení
5. Pomocí dvou lžiček nabíráme těsto, které smažíme v dobře rozpáleném oleji, horké, čerstvě vytažené koblížky vyválíme buď ve skořicovém cukru, nebo cukru vanilkovém, tedy zhruba půl na půl, nebo jak kdo má rád
6. Skládáme do misky na papírové ubrousky, kde koblížky necháme vychladnout.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.