REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívanečky z mouky, cukru, vejce, mléka a sušených meruněk, usmažené dozlatova.


Ingredience:
140 ghladké mouky
150 mlmléka
1 lžícecukru krupice
1 ksvejce
špetka prášku do pečiva
špetka jedlé sody
špetka soli
hrst sušených meruněk
olej
Na medové máslo:
2 lžícetekutého medu
100 gmásla

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s medem a vytvarujeme z něho váleček, zabalíme do fólie a dáme chladit do ledničky
2. Do mísy prosijeme hladkou mouku s práškem do pečiva, špetku jedlé sody i soli, vmícháme krupicový cukr a uprostřed vytvoříme důlek, pak mléko prošlehané s vejcem pomalu vlijeme k mouce, promícháme a nakonec vmícháme předem namočené, na jemno nakrájené meruňky
3. V lívanečníku na rozehřátém oleji zvolna smažíme po obou stranách dozlatova
4. Lívanečky podáváme horké s kouskem medového másla.

Doporučení:

Můžeme je nechat vychladnout a pak krátce na sucho opéct a servírovat potřené medovým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy