REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mini pizza z listového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší kolečka pizzy z listového těsta potřená ochuceným kečupem, upečená v troubě obložená kolečky rajčat a případně i šunky nebo salámu, bylinkami, posypaná nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
1 balenílistového těsta
papír na pečení
Na potírání pizzy:
1 dclkečupu
1 lžíceolivového oleje
1 lžícekoření na pizzu
Ostatní:
2-4 ksrajčata
120 gnastrouhaného sýra (mozzarella, eidam ...)
čerstvé bylinky na posypání
(kolečka šunky nebo salámu, česnek)

Postup:

1. Listové těsto rozválíme nebo použijeme vyválená plát, tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 10-15 cm, ta klademe na plech vyložený pečícím papírem
2. Těsto potřeme kečupem rozmíchaným s olivovým olejem (můžeme přidat i 1-2 ks prolisovaného česneku), posypeme kořením na pizzu
3. Potřená kolečka ozdobíme kolečky rajčat, případně i salámu nebo šunky a dozdobíme čerstvými bylinkami, hojně posypeme nastrouhaným sýrem
4. V troubě vyhřáté na 220 °C pizzy zapečeme 8 minut, pak teplotu v troubě snížíme na 180 °C a pizzy dopečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy