Recept na malé burgery z hovězího masa grilované na venkovním roštu grilu, servírované v rohlíkových bulkách spolu s dalšími ingrediencemi. Rozpis je na 4 malé burgery.
Ingredience:
200 g | mletého hovězího masa |
8 lžiček | tatarské omáčky (např. Hellmann´s) |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | sekaného tymiánu |
2 hrsti | salátu (nejlépe barevného – red chart) |
8 ks | plátků z malých rajčat |
4 ks | malé celozrnné housky s dýňovými semínky |
1 ks | menší cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence, vytvoříme z něj čtyři placky tenké cca 1,5 cm, ty necháme v lednic 30 minut ztuhnout
2. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou), pak necháme burgery cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme
3. Housky rozpůlíme, na grile všechny části opečeme z obou stran
4. Na spodní díly namažeme po jedné lžičce tatarské omáčky (např. Hellmann´s), naaranžujeme salát, rajčata, rozdělíme další tatarskou omáčku, položíme burgery, kolečka cibule a přiklopíme horní polovinou housek.