Polévka z rajčat, kuřecích prsou, vývaru a dalších ingrediencí.
Ingredience:
400 g | plechovky rajčat |
1,5 l | kuřecího vývaru |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | kuřecích prsou |
1 ks | velké sušené chilli papričky |
1 ks | cibule |
2 lžíce | olivového oleje |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
šťáva ze 2 limetek | |
mletý pepř | |
červená cibule a čerstvý koriandr k podávání | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na rozehřátém oleji necháme 5 minut změknout oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané prolisované stroužky česneku
2. Vmícháme rozdrobenou chilli papričku, mletý kmín, rajčata, kuřecí vývar a chvíli zahříváme, pak rozmixujeme tyčkovým mixérem a přivedeme k varu
3. Přidáme očištěná na proužky nakrájená kuřecí prsa a vaříme do změknutí masa (asi 10 minut)
4. Nakonec vmícháme limetkovou šťávu, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s oloupanou na proužky nakrájenou červenou cibulí a čerstvým koriandrem.