REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická rajčatová polévka s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ostrá rajčatová polévka s vložkou mletého masa, kousků dýně a papriky.


Ingredience:
400 gplechovky rajčat
250-300 gmletého masa
1,5 l kuřecího vývaru
4 ksstroužky česneku
2 kspapriky
1 ksvětší sušené chilli papričky
1 kscibule
1/4 ksdýně
šťáva ze 2 limetek
mletý pepř
mletý kmín
olivový olej
sůl
(cherry rajčátka na ozdobu)
snítky petrželky na ozdobu, nebo nasekanou pažitku

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém oleji necháme 5 minut změknout oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané prolisované stroužky česneku
2. Vmícháme rozdrobenou chilli papričku, trochu mletého kmínu, rajčata, kuřecí vývar a chvíli zahříváme, pak vše rozmixujeme tyčkovým mixérem a přivedeme k varu
3. Přidáme mleté maso, na kostičky nakrájenou dýni a papriky, vaříme do změknutí, tedy asi 8-10 minut
4. Nakonec vmícháme limetkovou šťávu, podle chuti polévku osolíme, opepříme a jednotlivé porce podáváme ozdobené snítky petrželky nebo nasekanou pažitkou.

Doporučení:

Pro pěkný vzhled můžeme malá cherry rajčátka vložit do polévky tak 5 minut před jejím dovařením, budou pak pěkně dekorovat povrch polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy