Ostrá rajčatová polévka s vložkou mletého masa, kousků dýně a papriky.
Ingredience:
400 g | plechovky rajčat |
250-300 g | mletého masa |
1,5 l | kuřecího vývaru |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | papriky |
1 ks | větší sušené chilli papričky |
1 ks | cibule |
1/4 ks | dýně |
šťáva ze 2 limetek | |
mletý pepř | |
mletý kmín | |
olivový olej | |
sůl | |
(cherry rajčátka na ozdobu) | |
snítky petrželky na ozdobu, nebo nasekanou pažitku |
Postup:
1. V hrnci na rozehřátém oleji necháme 5 minut změknout oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané prolisované stroužky česneku
2. Vmícháme rozdrobenou chilli papričku, trochu mletého kmínu, rajčata, kuřecí vývar a chvíli zahříváme, pak vše rozmixujeme tyčkovým mixérem a přivedeme k varu
3. Přidáme mleté maso, na kostičky nakrájenou dýni a papriky, vaříme do změknutí, tedy asi 8-10 minut
4. Nakonec vmícháme limetkovou šťávu, podle chuti polévku osolíme, opepříme a jednotlivé porce podáváme ozdobené snítky petrželky nebo nasekanou pažitkou.
Pro pěkný vzhled můžeme malá cherry rajčátka vložit do polévky tak 5 minut před jejím dovařením, budou pak pěkně dekorovat povrch polévky.