REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mexická polévka Pozole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mexická polévka Posole je vlastně celý oběd nebo večeře. K této husté polévce, pikantnější chuti, se totiž přikusují chipsi nebo třeba tortilly a tak dokonale zasytí. Jde opět o další pokrm, kdy existuje na jeho přípravu mnoho receptů, základ je ale většinou vždy stejný, tedy kukuřice a nejčastěji vepřové maso, dále rajčata či rajčatové pyré, také bylinky…


Ingredience:
500 gvepřové panenky
250-300 gsterilované kukuřice bez nálevu
4 ksředkvičky
4 ksstroužky česneku
4 ksklínky limetky
2-3 kszelených stonků jarní cibulky
1 ksčervené chilli papričky
1 ksvětší cibule
3 lžíceolivového oleje
2 lžícerajčatového pyré
1 vrchovatá lžícemexické směsi koření
1 svazekbylinek
500 mlvepřového vývaru (nebo vody + 1 kostka vývaru)
200 mlrajčatové omáčky
několik lístků koriandru
(cukr)
pepř
sůl

Postup:
  1. Vepřovou panenku nakrájíme na kostky velké cca 2 cm, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužky česneku prolisujeme, chilli papričku zbavíme jadřinců, pak nasekáme nadrobno, kukuřici scedíme, necháme okapat, jarní cibulku nasekáme nadrobno.
  2. Do hrnce postupně vysypeme všechny suroviny, kromě ředkviček, listů koriandru, jarní cibulky a limetky, pak nalijeme vývar, nebo vodu a přidáme kostku bujónu.
  3. Vaříme 50-60 minut nebo v tlakovém hrnci 17-20 minut, pak polévku případně dochutíme cukrem, pepřem, solí.
  4. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené kolečky ředkviček, lístky koriandru, jarní cibulkou a klínky limetky.
Doporučení:

Jako přílohu se v Mexiku k této polévce podává i rýže, či další vhodné přílohy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.