REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounový sorbet s medem a vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozmixovaný meloun s cukrem, vínem a citronovou šťávou, zamrazený, při podávání přelitý vínem.


Ingredience:
1 ksmelounu Galia
50 gpískového cukru
200 mlbílého vína
2-3 lžícemedu
citronová šťáva
několik lístků meduňky

Postup:

1. Meloun opláchneme, překrojíme, jádřinec vyjmeme a vykrájenou dužinu nakrájíme na kostičky, pak rozmixujeme spolu s pískovým cukrem, polovinou bílého vína a dochutíme citronovou šťávou
2. Naplníme do misky, přikryjeme, vložíme do mrazničky a během zmrazování sorbet několikrát promícháme
3. Zbylé bílé víno ohřejeme, ochutíme medem a necháme vychladnout, meduňku opláchneme a osušíme
4. Sorbet naplníme do pohárů, přelijeme vychladlým vínem a přizdobíme meduňkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy