REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Meruňkový sorbet

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte také tento recept na domácí zmrzlinu – sorbet z meruněk a pomerančové šťávy doslazený medem nebo kokosovým cukrem, případně stéviovým sladidlem PECVA. Velmi rychlá příprava!


Ingredience:
800 gzralých meruněk
100 mlčerstvé pomerančové šťávy
citronová šťáva
dle potřeby med nebo kokosový cukr nebo stéviové sladidlo PECVA
lístky máty nebo meduňky na ozdobení

Postup:
  1. Meruňky omyjte a vypeckujte, nakrájejte je na malé kousky a nechte zmrznout
  2. Zmrzlé ovoce rozmixujte s pomerančovou šťávou a případně, s ohledem na kyselost šťávy, mírně přislaďte medem nebo kokosovým cukrem nebo stéviovým sladidlem PECVA, zakápněte citronem
  3. Hotový sorbet podávejte ozdobený lístky čerstvé máty nebo meduňky.
Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy