REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounový salát se sýrem feta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z melounů, avokáda, okurky a pomeranče, přelitý ochuceným dresinkem, posypaný sýrem feta a mátovými lístky.


Ingredience:
2 ksavokáda
2 ksokurky
1 kspomeranče
1/2 ksžlutého melounu Cantaloupe
1/4 ksvodního melounu
šťáva z 1 citronu
Na dresink:
1 ksdlouhé červené chilli papričky
šťáva z 1 pomeranče
špetka cukru krupice
mletý pepř
sůl
Na posypání:
150 gsýru feta
hrst mátových lístků

Postup:

1. Vodní i žlutý meloun zbavíme semínek, z dužiny vykrájíme malé kuličky
2. Avokáda podélně rozpůlíme, vyjmeme pecky, z dužiny vykrájíme malé kuličky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly
3. Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, vybereme z nich semínka a nakrájíme na půlkolečka
4. Pomeranč oloupeme, dílky zbavíme bílých částí slupky, pak je ještě vyloupneme z tenké blanky, děláme to nad servírovací mísou, abychom zachytili veškerou šťávu a pak dáme do mísy, přidáme okurky, kuličky z melounů i avokáda a vše promícháme
5. Očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku smícháme se špetkou krupicového cukru a pomerančovou šťávou, dochutíme solí i pepřem a dresinkem přelijeme salát
6. Salát podáváme posypaný rozdrobeným sýrem feta a mátovými lístky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy