Salát z melounů, avokáda, okurky a pomeranče, přelitý ochuceným dresinkem, posypaný sýrem feta a mátovými lístky.
Ingredience:
2 ks | avokáda |
2 ks | okurky |
1 ks | pomeranče |
1/2 ks | žlutého melounu Cantaloupe |
1/4 ks | vodního melounu |
šťáva z 1 citronu | |
Na dresink: | |
1 ks | dlouhé červené chilli papričky |
šťáva z 1 pomeranče | |
špetka cukru krupice | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na posypání: | |
150 g | sýru feta |
hrst mátových lístků |
Postup:
1. Vodní i žlutý meloun zbavíme semínek, z dužiny vykrájíme malé kuličky
2. Avokáda podélně rozpůlíme, vyjmeme pecky, z dužiny vykrájíme malé kuličky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly
3. Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme, vybereme z nich semínka a nakrájíme na půlkolečka
4. Pomeranč oloupeme, dílky zbavíme bílých částí slupky, pak je ještě vyloupneme z tenké blanky, děláme to nad servírovací mísou, abychom zachytili veškerou šťávu a pak dáme do mísy, přidáme okurky, kuličky z melounů i avokáda a vše promícháme
5. Očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku smícháme se špetkou krupicového cukru a pomerančovou šťávou, dochutíme solí i pepřem a dresinkem přelijeme salát
6. Salát podáváme posypaný rozdrobeným sýrem feta a mátovými lístky.