Přes noc v pikantní marinádě naložené plátky vepřové krkovice, druhý den upečené v troubě na cibuli, podlévané pivem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky krkovice s kostí |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | cibule |
1 ks | chilli papričky |
250 ml | světlého piva |
50 ml | olivového oleje |
2 lžíce | teriyaki omáčky |
2 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžíce | tekutého medu |
2 lžíce | kečupu |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc, tedy smícháme tekutý med spolu s hořčicí, teriyaki omáčkou, prolisovanými stroužky česneku, kečupem, olivovým olejem, nasekanou chilli papričkou, pepřem a solí 2. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme, vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme
3. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce
4. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem, poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut
5. Podle chuti pokrm dosolíme a podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.
Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová