REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová krkovička na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc v pikantní marinádě naložené plátky vepřové krkovice, druhý den upečené v troubě na cibuli, podlévané pivem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice s kostí
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
1 kschilli papričky
250 mlsvětlého piva
50 mlolivového oleje
2 lžíceteriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
2 lžícetekutého medu
2 lžícekečupu
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc, tedy smícháme tekutý med spolu s hořčicí, teriyaki omáčkou, prolisovanými stroužky česneku, kečupem, olivovým olejem, nasekanou chilli papričkou, pepřem a solí 2. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme, vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme
3. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce
4. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivkem, poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut
5. Podle chuti pokrm dosolíme a podáváme s jakkoliv upravenými bramborami.

Poznámka:

Autorka fotografií i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy