REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medová krkovička pečená v pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes nov marinované plátky krkovice i s kostí, druhý den upečené v troubě, nejprve zaklopené, pak odklopené, podlévané pivem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky krkovice s kostí
4 ksstroužky česneku
3 kscibule
250 mlsvětlého piva (zde Budvar)
50 mlolivového oleje
2 lžíceTeriyaki omáčky
2 lžícedijonské hořčice
2 lžícetekutého medu
2 lžícekečupu
chilli papričku (nakrájenou nadrobno)
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti

Postup:
  1. Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc
  2. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme, vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme., nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce
  3. Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C
  4. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivem, poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut
  5. Podle chuti dosolíme.
Doporučení:

Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy