Přes noc marinované plátky krkovice i s kostí, druhý den upečené v troubě, nejprve zaklopené, pak odklopené, podlévané pivem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky krkovice s kostí |
4 ks | stroužky česneku |
3 ks | cibule |
250 ml | světlého piva (zde Budvar) |
50 ml | olivového oleje |
2 lžíce | Teriyaki omáčky |
2 lžíce | dijonské hořčice |
2 lžíce | tekutého medu |
2 lžíce | kečupu |
chilli papričku (nakrájenou nadrobno) | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl dle chuti |
Postup:
- Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc
- Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme, vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme., nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce
- Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C
- Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivem, poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut
- Podle chuti dosolíme.
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová