REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medailonky s koňakovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí svíčková v celku zprudka opečená, dopečená v troubě doměkka, servírovaná přelitá omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 ghovězí svíčkové
80 gšunky
1 ksmenší cibule
150 mlsmetany
50 mlkoňaku
celý červený pepř
mletý černý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Svíčkovou očistíme, opláchneme a osušíme, maso osolíme a okořeníme pepřem a prudce opečeme na rozpáleném oleji
2. Opečené maso přendáme do pekáčku a v troubě vyhřáté na 160 °C necháme asi 15 minut dopéct
3. Maso vytáhneme, necháme chvíli odpočinout, do výpeku přisypeme nadrobno pokrájenou cibulku a na kostičky pokrájenou šunku
4. Zalijeme koňakem a mícháme tak dlouho, až se tekutina odpaří, pak přilijeme smetanu
5. Omáčku osolíme a nakonec do ní vmícháme kuličky červeného pepře
6. Plátky svíčkové na talířích podléváme omáčkou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory a vařenou nebo dušenou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy