REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené mleté maso na cibulovém základě s dalšími ingrediencemi, zapečené s bramborovou kaší dozlatova.


Ingredience:
500 gmletého hovězího masa
4 lžíceworcesterské omáčky
4 lžícerajčatového pyré
2 lžíceoleje
4 kskarotky
2 ksvelké cibule
2 kskostky hovězího bujonu
mletý pepř
voda
sůl
Na bramborovu kaši:
1 kgbrambor
4 lžícemásla
4 lžícemléka
voda
sůl

Postup:

1. Ve velkém kastrolu (vhodném do trouby) na rozehřátém oleji osmahneme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme očištěné na hrubo nastrouhané mrkve a lehce osmahneme
2. Přidáme mleté hovězí maso a za stálého míchání opečeme dohněda, pak přidáme worcesterskou omáčku, rajčatové pyré a vmícháme rozdrobené bujonové kostky
3. Zalijeme asi 400 ml vroucí vody, vše dobře promícháme, zakryjeme a na mírném plameni za občasného promíchání dusíme asi 30 minut
4. V průběhu dušení si připravíme bramborovou kaši: oloupané brambory, nakrájené na menší kousky uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a vyšleháme s máslem i mlékem na hladkou kaši
5. Bramborovou kaši rozetřeme na připravenou masovou směs, dáme do trouby a pečeme při 200 °C dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy