REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové karbanátky nastavené patizony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso promíchané s nastrouhanými patizony, ochucené kořením, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kgpatizonů
500 gmletého masa
4 ksvejce
1-2 ksstroužky česneku
mletý černý pepř
majoránka
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Do mísy s mletým masem nastrouháme oloupané patizony bez jadérek, přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření
2. Směs promícháme a zahustíme strouhankou, tvoříme malé karbanátky, které usmažíme ve větším množství tuku dozlatova
3. Tyto karbanátky podáváme jak teplé, tak i studené.

Doporučení:

Nejlepší jsou teplé karbanátky podávané s bramborovou kaší a okurkovým nebo rajčatovým salátem, studené pak s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.

Poznámka:

Kdo má rád, může karbanátkovou směs obalit ve vajíčku a strouhance, pak teprve usmažit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy