Mleté maso promíchané s nastrouhanými patizony, ochucené kořením, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 kg | patizonů |
500 g | mletého masa |
4 ks | vejce |
1-2 ks | stroužky česneku |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
strouhanka | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy s mletým masem nastrouháme oloupané patizony bez jadérek, přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření
2. Směs promícháme a zahustíme strouhankou, tvoříme malé karbanátky, které usmažíme ve větším množství tuku dozlatova
3. Tyto karbanátky podáváme jak teplé, tak i studené.
Nejlepší jsou teplé karbanátky podávané s bramborovou kaší a okurkovým nebo rajčatovým salátem, studené pak s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Poznámka:Kdo má rád, může karbanátkovou směs obalit ve vajíčku a strouhance, pak teprve usmažit.