REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso smíchané s mletými mandlemi, vytvarované na ploché karbanátky a pečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gmíchaného mletého masa
350 gmletých mandlí
300 mloleje
3 lžícemásla
1 ksvejce
1 ksžloutku
1 ksvelké cibule
strouhanka podle potřeby
pažitka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle a necháme vychladnout
2. Do hlubší mísy dáme mleté maso, nadrobno nasekanou pažitku, rozklepnuté vejce, žloutek, mleté mandle, dušenou cibuli, sůl, mletý pepř, strouhanku podle potřeby, aby se směs nerozpadla a vše dobře promícháme
3. Z hmoty vytvarujeme ploché placičky, které naskládáme do pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova (15-20 minut), během pečení často potíráme olejem, aby se karbanátky nevysušily.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy