Mleté maso smíchané s mletými mandlemi, vytvarované na ploché karbanátky a pečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
500 g | míchaného mletého masa |
350 g | mletých mandlí |
300 ml | oleje |
3 lžíce | másla |
1 ks | vejce |
1 ks | žloutku |
1 ks | velké cibule |
strouhanka podle potřeby | |
pažitka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na rozehřátém másle a necháme vychladnout
2. Do hlubší mísy dáme mleté maso, nadrobno nasekanou pažitku, rozklepnuté vejce, žloutek, mleté mandle, dušenou cibuli, sůl, mletý pepř, strouhanku podle potřeby, aby se směs nerozpadla a vše dobře promícháme
3. Z hmoty vytvarujeme ploché placičky, které naskládáme do pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova (15-20 minut), během pečení často potíráme olejem, aby se karbanátky nevysušily.
Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.