REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemně vypracovaná směs z vepřového masa a ostatních složek. Vůni a chuť má tato paštika lahodnou, jemně kořeněnou a přiměřeně slanou.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
500 gvepřové plece bez kosti
400gvepřového bůčku s kostí
180 gvody do sušeného mléka
50 ghladké mouky
25 goleje na tvořítka
20 godstředěného sušeného mléka
16 gsoli
1 gmleté červené papriky
0,5 gmletého černého pepře
0,5 gmletého kmínu
hliníková fólie (alobal)

Postup:

1. Kostí a kůží zbavený bůček a maso z plece rozkrájíme na kusy, prosolíme a necháme asi 24 hodin proležet v chladu
2. Připravené maso umeleme nahrubo, přidáme koření, kmín, sůl, prosátou mouku a vše vyšleháme
3. Při šlehání postupně přidáváme sušené mléko rozpuštěné ve vodě
4. Vyšlehanou hmotou plníme vymaštěná paštiková tvořítka, uzavřeme je a paštiku táhneme při teplotě 80 °C asi 2 hodiny
5. Uvařenou paštiku necháme vychladnout, pak ji vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy