Jemně vypracovaná směs z vepřového masa a ostatních složek. Vůni a chuť má tato paštika lahodnou, jemně kořeněnou a přiměřeně slanou.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg: | |
500 g | vepřové plece bez kosti |
400g | vepřového bůčku s kostí |
180 g | vody do sušeného mléka |
50 g | hladké mouky |
25 g | oleje na tvořítka |
20 g | odstředěného sušeného mléka |
16 g | soli |
1 g | mleté červené papriky |
0,5 g | mletého černého pepře |
0,5 g | mletého kmínu |
hliníková fólie (alobal) |
Postup:
1. Kostí a kůží zbavený bůček a maso z plece rozkrájíme na kusy, prosolíme a necháme asi 24 hodin proležet v chladu
2. Připravené maso umeleme nahrubo, přidáme koření, kmín, sůl, prosátou mouku a vše vyšleháme
3. Při šlehání postupně přidáváme sušené mléko rozpuštěné ve vodě
4. Vyšlehanou hmotou plníme vymaštěná paštiková tvořítka, uzavřeme je a paštiku táhneme při teplotě 80 °C asi 2 hodiny
5. Uvařenou paštiku necháme vychladnout, pak ji vyklopíme a zabalíme do hliníkové fólie.