REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Paštika z vepřových jater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná paštika z vepřových jater vyrobená v domácích podmínkách.


Ingredience:
400 gvepřových jater
50 gslaniny
50 gmásla
1 kscibule
125 mlsmetany
1 lžícekoňaku
paštikové koření
sůl
slanina na vyložení formy

Postup:

1. Na malé kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit
2. Přidáme na tenké plátky nakrájená játra a vše podusíme
3. Měkká játra včetně slaniny a cibule protřeme sítem nebo důkladně rozmixujeme
4. Osolíme, přidáme čtvrt lžičky paštikového koření, koňak, smetanu, máslo a dobře směs promícháme
5. Masovou směsí naplníme formu vyloženou na tenké plátky nakrájenou slaninou a uložíme do chladničky
6. Asi po 15-20 hodinách paštiku vyklopíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy