REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Selská paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept na domácí paštiku dle Jaroslava Sapíka z pořadu Česko na talíři.


Ingredience:
500 gvepřového boku
200 gvepřových jater
100 gsyrového vepřového sádla
1 lžícesušeného mléka
1 dclsmetany ke šlehání
0,5 dclkoňaku
0,5 dclcherry
3 ksvajec
2 ksstroužky česneku
špetka pepře
špetka soli

Postup:

1. Vepřový bok dvakrát pomeleme
2. Játra promícháme v kuchyňském robotu se šlehačkou a vejci, přidáme i pomletý vepřový bok
3. Směs okořeníme, osolíme a přisypte sušené mléko
4. Nakonec do hmoty přilijeme oba alkoholy a přidáme na kostičky nakrájené syrové sádlo
5. Na dno zavařovací sklenice dáme lžíci vyškvařeného sádla a po okraj ji naplníme masovou směsí, důkladně uzavřeme
6. Sterilujte v zavařovacím hrnci nebo v troubě předehřáté na 75 °C cca 90 až 120 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy