REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslová kuřecí prsíčka na žampionech a bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená kuřecí prsíčka podušená spolu s houbami, podlitá bílým vínem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa (prsní řízky)
1 ksvelké cibule
300 mluchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský)
250 gkrémových žampionů
150 gčerstvého másla
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky, na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran, z každé strany cca 5 minut, v této fázi NESOLÍME!
2. V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr)
3. Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata
4. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, pokud jsou velké, přepůlíme je, vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme
5. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno, bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství, pak pokrm přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut, ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky
6. Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi … v podstatě cokoliv, my jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy