Zprudka opečená kuřecí prsíčka podušená spolu s houbami, podlitá bílým vínem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kuřecí prsa (prsní řízky) |
1 ks | velké cibule |
300 ml | uchého bílého vína (měla jsem Ryzlink vlašský) |
250 g | krémových žampionů |
150 g | čerstvého másla |
čerstvě drcený pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky, na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran, z každé strany cca 5 minut, v této fázi NESOLÍME!
2. V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla (oříšek si necháme na závěr)
3. Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata
4. Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, pokud jsou velké, přepůlíme je, vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme
5. Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno, bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství, pak pokrm přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut, ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky
6. Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi … v podstatě cokoliv, my jsme měli pečáky na rozmarýnu a česneku.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová