Marshmallow, neboli maršmelouny, sladké nadýchané bonbóny zpracované na hmotu vhodnou jako zdobení dortů, moučníku …
Ingredience:
950 g | moučkového cukru |
450 g | bonbónů marshmallow |
3-5 lžic | vody nebo citronové šťávy |
Postup:
- Maršmelouny rozpustíme s vodou nejlépe v mikrovlnné troubě, což trvá asi 2 minuty při zapnutí trouby na plný výkon
- Promícháme, až se bonbóny úplně rozpustí, pak do nich zamícháme cukr
- Vyrobená hmota by měla být dobře zpracovatelná, neměly by se lepit, přesto při zpracování je lepší pracovní desku posypat moučkovým cukrem nebo kukuřičným škrobem.
Skladujeme dobře zabalené v potravinářské fólii a ještě raději i v sáčku. Pokud bude hmota po uskladnění příliš tuhá, stačí ji 5-10 vteřin zahřát v mikrovlnné troubě, opět změkne a půjde z ní modelovat.
Poznámka:Pár marshmallownů si nechte a udělejte si radost, vytvořte panáčka na pěně odpolední kávy nebo horké čokolády.