REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marshmallow hmota jako náhražka marcipánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marshmallow, neboli maršmelouny, sladké nadýchané bonbóny zpracované na hmotu vhodnou jako zdobení dortů, moučníku …


Ingredience:
950 gmoučkového cukru
450 gbonbónů marshmallow
3-5 lžicvody nebo citronové šťávy

Postup:

1. Maršmelouny rozpustíme s vodou nejlépe v mikrovlnné troubě, což trvá asi 2 minuty při zapnutí trouby na plný výkon
2. Promícháme, až se bonbóny úplně rozpustí, pak do nich zamícháme cukr
3. Vyrobená hmota by měla být dobře zpracovatelná, neměly by se lepit, přesto při zpracování je lepší pracovní desku posypat moučkovým cukrem nebo kukuřičným škrobem.

Doporučení:

Skladujeme dobře zabalené v potravinářské fólii a ještě raději i v sáčku. Pokud bude hmota po uskladnění příliš tuhá, stačí ji 5-10 vteřin zahřát v mikrovlnné troubě, opět změkne a půjde z ní modelovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy