REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný mořkský ďas v pastě tandori masala

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mořský ďas je jedna z nejškaredějších ryb na světě, jeho maso má však znamenitou chuť. Kromě páteře je úplně bez kostí a jeho konzumace je tak velmi jednoduchá. Tento indický recept je na ďasa marinovaného v pastě Tandori masala, která dodá masu barvu a zajímavé aroma.


Ingredience:
800 gmořského ďasa
1/2 skleničkypasty Tandori masala
0,5-1 dclolivového leje
tymián
sůl

Postup:

1. Rybí maso zbavíme hřbetní kosti a nakrájíme na větší kostky
2. Tandrori pastu smícháme s olivovým olejem, pak marinádou hojně potřeme rybí maso a necháme klidně i několik hodin odležet
3. Marinovaného ďasa mírně osolíme a zprudka opečeme na pánvi na oleji
4. Opečené kousky na závěr zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, pečeme tak 10 minut, až bude maso z venku krásně červené a uvnitř svítivě bílé a měkké.

Poznámka:

Více o mořském ďasu najdete v našem atlase mořských ryb: Mořský ďas (ďábel).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy