REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná jehla z pštrosího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pštrosí a krůtí maso marinované a pak upravené na grilu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
300 gpštrosího masa (steaky)
300 gkrůtích prsíček
120 ganglické slaniny
4 lžícekoňaku
2 lžíceoleje
1 lžíceprovensálského koření
1/2 kscitrónu
1 ksmenší žluté papriky
1 ksmenší zelené papriky
střik tabasca
sůl

Postup:

1. Pštrosí i krůtí maso mírně naklepeme a nakrájíme na kostky 3 až 4 cm velké 2. Anglickou slaninu nakrájíme na silnější plátky a papriku na stejně velké kostky
3. Olej, tabasco, koňak, provensálské koření, sůl, citrónovou šťávu promícháme a vytvoříme tak marinádu
4. Maso dáme do mísy, zalijeme marinádou a necháme v chladničce odležet
5. Během marinování promícháme
6. Potom maso střídavě napichujeme s nakrájenou paprikou a slaninou na jehlu
7. Vkládáme na rošt do zahřátého grilu a během úpravy obracíme, případně potíráme zbylou marinádou.

Doporučení:

– Příloha: Čerstvý žitný chléb a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy