REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biftek z pštrosa v kořeněné marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené pštrosí steaky v marinádě, zprudka orestované na pánvičce, či grilu.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 kspštrosích bifteků
3 lžícesladké smetany (na šlehání)
3 lžíceoleje do marinády
1 lžícehořčice
1 lžícepetrželky (nadrobno nasekané)
1 lžícecibule (nadrobno pokrájené)
1 lžícerajčatového protlaku
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/2 lžičkysójové omáčky
1/2 lžičkykari koření
1/2 lžičkysoli
olej na opékání

Postup:

1. Rajčatový protlak, 3 lžíce oleje, hořčici, sladkou smetanu, nasekanou petrželku, nakrájenou cibuli, sladkou papriku, kari koření, sójovou omáčku a sůl dobře promícháme, vytvoříme tak marinádu na naložení pštrosího masa
2. Bifteky lehce naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2–
4 hodiny v chladničce odležet
3. Během odležení je obracíme
4. V pánvičce (nebo na grilu – roštu), na rozehřátém oleji (rozpálených uhlících), bifteky orestujeme po obou stranách.

Doporučení:

Příloha: Česnekový chléb a zeleninový salát.

Poznámka:

Do masa při obracení nikdy nepíchejte, aby šťáva nevytékala a maso se nevysušilo. Biftek podáváme vždy na teplých talířích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy