Naložené pštrosí steaky v marinádě, zprudka orestované na pánvičce, či grilu.
Ingredience:
Suroviny na 4 porce: | |
4 ks | pštrosích bifteků |
3 lžíce | sladké smetany (na šlehání) |
3 lžíce | oleje do marinády |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | petrželky (nadrobno nasekané) |
1 lžíce | cibule (nadrobno pokrájené) |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1/2 lžičky | sladké mleté papriky |
1/2 lžičky | sójové omáčky |
1/2 lžičky | kari koření |
1/2 lžičky | soli |
olej na opékání |
Postup:
1. Rajčatový protlak, 3 lžíce oleje, hořčici, sladkou smetanu, nasekanou petrželku, nakrájenou cibuli, sladkou papriku, kari koření, sójovou omáčku a sůl dobře promícháme, vytvoříme tak marinádu na naložení pštrosího masa
2. Bifteky lehce naklepeme, potřeme připravenou marinádou a necháme 2–
4 hodiny v chladničce odležet
3. Během odležení je obracíme
4. V pánvičce (nebo na grilu – roštu), na rozehřátém oleji (rozpálených uhlících), bifteky orestujeme po obou stranách.
Příloha: Česnekový chléb a zeleninový salát.
Poznámka:Do masa při obracení nikdy nepíchejte, aby šťáva nevytékala a maso se nevysušilo. Biftek podáváme vždy na teplých talířích.