Marináda vhodná na kuřecí maso upravené grilováním.
Ingredience:
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekaných tymiánových lístků |
1/2 lžičky | kuliček červeného pepře |
1/2 lžičky | kuliček bílého pepře |
1 ks | středně velkého pomeranče |
Postup:
1. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu
2. V hmoždíři rozdrtíme nahrubo 1/
2 lžičky červeného a 1/
2 lžičky bílého pepře
3. V misce prošleháme olivový olej spolu se šťávou a kůrou pomeranče, drcenými pepři a nasekanými lístky tymiánu
4. Marinádou potíráme kuřecí maso, které pak necháme nejméně 4 hodiny v lednici marinovat.
Červený pepř „Schinus“: Jedná se o plod okrasné dřeviny schinu, který se hojně pěstuje v Brazílii, Argentině a Paraguaji. Jediným místem na světě, kde se růžový pepř pěstuje pro komerční využití je ostrov Réunion. Chuť růžového pepře nese stopy ovoce, pryskyřice, jalovce a nedosahuje velké pálivosti. Vnější slupka je měkká. Prodává se sušený nebo v nálevu a nejskvostnější chuť mu dodá vysušení při minusových teplotách.