REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda z pomeranče a tymiánu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marináda vhodná na kuřecí maso upravené grilováním.


Ingredience:
3 lžíceolivového oleje
1 lžícenasekaných tymiánových lístků
1/2 lžičkykuliček červeného pepře
1/2 lžičkykuliček bílého pepře
1 ksstředně velkého pomeranče

Postup:

1. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu
2. V hmoždíři rozdrtíme nahrubo 1/
2 lžičky červeného a 1/
2 lžičky bílého pepře
3. V misce prošleháme olivový olej spolu se šťávou a kůrou pomeranče, drcenými pepři a nasekanými lístky tymiánu
4. Marinádou potíráme kuřecí maso, které pak necháme nejméně 4 hodiny v lednici marinovat.

Poznámka:

Červený pepř „Schinus“: Jedná se o plod okrasné dřeviny schinu, který se hojně pěstuje v Brazílii, Argentině a Paraguaji. Jediným místem na světě, kde se růžový pepř pěstuje pro komerční využití je ostrov Réunion. Chuť růžového pepře nese stopy ovoce, pryskyřice, jalovce a nedosahuje velké pálivosti. Vnější slupka je měkká. Prodává se sušený nebo v nálevu a nejskvostnější chuť mu dodá vysušení při minusových teplotách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy