REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda z kardamomu, česneku a rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá grilovací marináda vhodná na jehněčí maso, ale i kuřecí, krevety nebo zeleninu.


Ingredience:
150 mlolivového oleje
3 lžícecitronové šťávy
2 lžícesójové omáčky
1/2 lžícekardamomových semínek
1 lžičkasoli
3 ksstroužky česneku
2 kssnítky tymiánu

Postup:

1. V hmoždíři rozdrtíme kardamomové semínka a sůl
2. Směs utřeme s oloupanými a prolisovanými stroužky česneku, lístky ze dvou malých snítek rozmarýnu, citronovou šťávou, sójovou omáčkou a olivovým olejem
3. Marinádu dobře promícháme a můžeme použít.

Aplikace marinády:
Připravenou marinádu nalijeme do plastového uzavíratelného sáčku, vložíme plátky masa a necháme asi 6-8 hodin v lednici marinovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy