Skvělá grilovací marináda vhodná na jehněčí maso, ale i kuřecí, krevety nebo zeleninu.
Ingredience:
150 ml | olivového oleje |
3 lžíce | citronové šťávy |
2 lžíce | sójové omáčky |
1/2 lžíce | kardamomových semínek |
1 lžička | soli |
3 ks | stroužky česneku |
2 ks | snítky tymiánu |
Postup:
1. V hmoždíři rozdrtíme kardamomové semínka a sůl
2. Směs utřeme s oloupanými a prolisovanými stroužky česneku, lístky ze dvou malých snítek rozmarýnu, citronovou šťávou, sójovou omáčkou a olivovým olejem
3. Marinádu dobře promícháme a můžeme použít.
Aplikace marinády:
Připravenou marinádu nalijeme do plastového uzavíratelného sáčku, vložíme plátky masa a necháme asi 6-8 hodin v lednici marinovat.