REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marináda z tmavého piva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá grilovací marináda určená především na vepřové maso.


Ingredience:
200 mlčerného piva
3 lžícesojové omáčky
2 lžícehrubozrnné hořčice
2 lžícemedu
1 lžičkasušených chilli vloček
1 lžičkasoli
1/2 lžičkyanýzových semínek
1 ksbadyánu
několik lístků šalvěje

Postup:

1. V hmoždíři rozdrtíme jednu badyánovou hvězdičku spolu s anýzovými semínky
2. Směs utřeme se sušenými chilli vločkami, solí, hrubozrnnou hořčicí, medem a sójovou omáčkou
3. Nakonec do směsi zamícháme černé pivo a několik šalvějových lístků nasekaných nadrobno.

Aplikace marinády:
Připravenou marinádu nalijeme do plastového uzavíratelného sáčku, vložíme plátky masa a necháme nejméně 4 hodiny v lednici marinovat.

Doporučení:

Med v receptu lze nahradit akátovým nebo javorovým sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy