Skvělá grilovací marináda určená především na vepřové maso.
Ingredience:
200 ml | černého piva |
3 lžíce | sojové omáčky |
2 lžíce | hrubozrnné hořčice |
2 lžíce | medu |
1 lžička | sušených chilli vloček |
1 lžička | soli |
1/2 lžičky | anýzových semínek |
1 ks | badyánu |
několik lístků šalvěje |
Postup:
1. V hmoždíři rozdrtíme jednu badyánovou hvězdičku spolu s anýzovými semínky
2. Směs utřeme se sušenými chilli vločkami, solí, hrubozrnnou hořčicí, medem a sójovou omáčkou
3. Nakonec do směsi zamícháme černé pivo a několik šalvějových lístků nasekaných nadrobno.
Aplikace marinády:
Připravenou marinádu nalijeme do plastového uzavíratelného sáčku, vložíme plátky masa a necháme nejméně 4 hodiny v lednici marinovat.
Med v receptu lze nahradit akátovým nebo javorovým sirupem.