REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mangový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tento dezert, lehký osvěžující cheesecake vhodný k servírování do letních veder, který vám zaručeně rozzáří den. Podává se dobře vychlazený!


Ingredience:
1 balenímáslových sušenek
1 baleníželatiny
250 gtvarohu
200 gNOWACO Mango
150 gcukru krupice
100 gkrémového sýra
100 gmásla
50 gcukru
2 ksvejce
1 lžícehladké mouky
pečící papír a forma na dort o průměru 20 cm

Postup:
  1. Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a směs dejte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky korpus upěchujte.
  2. Krémový sýr utřete s tvarohem, 100 g cukru a vejci. Nakonec vmíchejte mouku a přidejte nadrobno nakrájené mango (cca 20 g). Hmotu pak vlijte na sušenkový korpus a uhlaďte.
  3. V troubě rozehřáté na 160 °C pečte 20 minut. Pak troubu vypněte a nechte dort uvnitř ještě dalších 20 minut dojít.
  4. Zatím nakrájejte zbytek manga na malé kostičky. Nasypte je do kastrolu, zalijte 150 ml vody a přidejte zbytek cukru. Povařte 10 minut a poté rozmixujte dohladka.
  5. Želatinu připravte podle návodu na sáčku a přidejte ji k mangu. Promíchejte a nalijte na upečený dort. Nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Doporučení:

Dozdobit cheesecake můžete karamelovou kapkou.

Poznámka:

TIP na zralé a šťavnaté mango: Sehnat zralé a šťavnaté mango plné vitaminů není věda. Stačí, když zamíříte v obchodě k mrazicím boxům. Tam najdete hluboce zmrazené mango od značky NOWACO. Plody dozrávaly přímo na stromech pod hřejivými slunečními paprsky. Po sklizni byly oloupány, nakrájeny a ihned hluboce zmrazeny. Díky tomu je mango mnohem chutnější než čerstvé kousky, jež se trhají nezralé a jsou pak dlouhé měsíce skladovány v chladu, ovšem použití mají stejné. Hluboce zmrazené mango necháte jen hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v chladničce. Pustí jen minimum šťávy a můžete s ním dále kouzlit. Rozdíl v chuti poznáte při prvním soustu. Plné aroma a sladkost vás okouzlí. Šťavnatou novinku NOWACO Mango Premium získáte v obchodech ve 200 g balení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy