Vyzkoušejte tento dezert, lehký osvěžující cheesecake vhodný k servírování do letních veder, který vám zaručeně rozzáří den. Podává se dobře vychlazený!
Ingredience:
1 balení | máslových sušenek |
1 balení | želatiny |
250 g | tvarohu |
200 g | NOWACO Mango |
150 g | cukru krupice |
100 g | krémového sýra |
100 g | másla |
50 g | cukru |
2 ks | vejce |
1 lžíce | hladké mouky |
pečící papír a forma na dort o průměru 20 cm |
Postup:
- Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a směs dejte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky korpus upěchujte.
- Krémový sýr utřete s tvarohem, 100 g cukru a vejci. Nakonec vmíchejte mouku a přidejte nadrobno nakrájené mango (cca 20 g). Hmotu pak vlijte na sušenkový korpus a uhlaďte.
- V troubě rozehřáté na 160 °C pečte 20 minut. Pak troubu vypněte a nechte dort uvnitř ještě dalších 20 minut dojít.
- Zatím nakrájejte zbytek manga na malé kostičky. Nasypte je do kastrolu, zalijte 150 ml vody a přidejte zbytek cukru. Povařte 10 minut a poté rozmixujte dohladka.
- Želatinu připravte podle návodu na sáčku a přidejte ji k mangu. Promíchejte a nalijte na upečený dort. Nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Dozdobit cheesecake můžete karamelovou kapkou.
Poznámka:TIP na zralé a šťavnaté mango: Sehnat zralé a šťavnaté mango plné vitaminů není věda. Stačí, když zamíříte v obchodě k mrazicím boxům. Tam najdete hluboce zmrazené mango od značky NOWACO. Plody dozrávaly přímo na stromech pod hřejivými slunečními paprsky. Po sklizni byly oloupány, nakrájeny a ihned hluboce zmrazeny. Díky tomu je mango mnohem chutnější než čerstvé kousky, jež se trhají nezralé a jsou pak dlouhé měsíce skladovány v chladu, ovšem použití mají stejné. Hluboce zmrazené mango necháte jen hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v chladničce. Pustí jen minimum šťávy a můžete s ním dále kouzlit. Rozdíl v chuti poznáte při prvním soustu. Plné aroma a sladkost vás okouzlí. Šťavnatou novinku NOWACO Mango Premium získáte v obchodech ve 200 g balení.