REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mangovo čokoládový dortík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dortíky z upečeného korpusu proloženého dvěma náplněmi, čokoládovou a ovocnou, servírované po vychlazení a ztuhnutí v lednici.


Ingredience:
Na těsto:
4 lžícepolohrubé mouky
3 lžícecukru
2 lžícekakaa
1 lžíceoleje
4 ksvejce
1/2 sáčkukypřícího prášku
Na mangovou náplň:
2 ksmanga
10 ksplátků želatiny
200 mlušlehané smetany
2 lžícecukru
Na čokoládovou náplň:
2 kstabulky čokolády
4 ksžloutky
5 ksušlehané smetany
1 dclsmetany
1 dclmléka
210 mlušlehané smetany
3 lžícecukru

Postup:

1. Nejprve si upečeme korpus; žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme mouku s kypřícím práškem a kakaem, zamícháme a nakonec přidáme vyšlehanou smetanu
2. Těsto dáme do předem připravené formy a pečeme při 180 °C asi 15 minut, pak necháme vychladnout
3. Připravíme čokoládovou náplň; čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni, v kastrůlku smícháme mléko, smetanu, cukr a žloutky, zahřejeme na 85 °C a necháme zchladnout na 60 °C
4. Přidáme nabobtnalou želatinu a promícháme, pak přidáme rozpuštěnou čokoládu a necháme pořádně vychladnout, poté můžeme přidat vyšlehanou smetanu
5. Připravenou směs nalijeme do formy na korpus a dáme do lednice ztuhnout
6. Připravíme mangovou náplň; mango oloupeme a nakrájíme, rozmixujeme a smícháme s cukrem, zahřejeme na 80 °C a přidáme nabobtnalou želatinu, necháme pořádně vychladnout a nakonec dáme vyšlehanou smetanu
7. I tuto náplň nalijeme na zcela ztuhlou čokoládovou náplň a dáme opět do lednice
8. Po 3 hodinách můžeme servírovat.

Doporučení:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit použité suroviny.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy