REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové palačinky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento palačinkový šlehačkový dort je vyskládaný ze studených palačinek ochucených mandlemi, doplněný krémem ze šlehačky a mascarpone a také jahodami. Podává se dobře vychlazený.


Ingredience:
600 gjahod
250 gmascarpone
125 ghladké mouky
2 lahvičky po 230 mljemné smetany ke šlehání Meggle (35 % tuku)
250 mlmléka Meggle
10 polévkových lžicmandlových plátků
2 lžíce + 100 gcukru
1 lžičkaprášku do pečiva
5 kssnítek máty
3 ksvejce (velikost M)
1 špetkasoli
olej na smažení
trocha citrónové šťávy
práškový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy dejte vejce, mléko, sůl a 2 lžíce cukru a vše smíchejte pomocí ručního šlehače
2. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte je do ušlehané směsi, těsto přikryjte a nechte asi 15 minut odpočinout
3. Vymažte teflonovou pánev (Ø 18 cm) olejem a nechte olej rozehřát
4. Vložte na pánev přibližně 1/
4 těsta, po asi 1 minutě (když je těsto trochu ztuhlé) palačinku posypte 2 lžícemi mandlí, při smažení palačinku jednou obraťte
5. Vyjměte palačinku z pánve a nechte ji okapat na kuchyňském ubrousku, stejným způsobem usmažte i 3 další palačinky, pánev přitom pokaždé znovu vymažte olejem, palačinky nechte úplně vychladnout
6. Jahody očistěte, omyjte a nechte je důkladně okapat, mátu umyjte a oklepejte dosucha, otrhejte listy a nakrájejte je na jemno (až na několik listů na ozdobení)
7. Pomocí ručního šlehače ušlehejte tuhou šlehačku
8. Mascarpone smíchejte se s 100 gramy cukru a citrónovou šťávou, šlehačku po částech vmíchejte do směsi s mascarpone a na závěr přidejte nakrájenou mátu
9. Navrstvěte na sebe vždy 1 palačinku, krém z mascarpone a 150 gramů jahod
10. Palačinkový šlehačkový dort servírujte vychlazený, před podáváním jej posypte lístky máty, zbylými mandlovými plátky a trochou cukru.

Doporučení:

Dort lze ještě doplnit například o jahodový džem či marmeládu, kterou pokapeme jahody, nebo potřeme palačinky.

Poznámka:

Zdroj: meggle.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

Léto je v plném proudu. Děti si užívají zasloužené prázdniny a často vyráží se svými rodiči a prarodiči například na chalupy, kde stráví nezapomenutelné okamžiky. Zcela jistě k těmto chvílím patří i skvělé pokrmy. A proto přinášíme nové recepty, které ocení všechny věkové kategorie. Společně si připravíme domácí malinovou limonádu, staročeskou česnečku, čevabčiči s bramborem na bouchačku a osvěžující okurkový salát. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny pro přípravu jednotlivých receptů, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech potravin.

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy