REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové palačinky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento palačinkový šlehačkový dort je vyskládaný ze studených palačinek ochucených mandlemi, doplněný krémem ze šlehačky a mascarpone a také jahodami. Podává se dobře vychlazený.


Ingredience:
600 gjahod
250 gmascarpone
125 ghladké mouky
2 lahvičky po 230 mljemné smetany ke šlehání Meggle (35 % tuku)
250 mlmléka Meggle
10 polévkových lžicmandlových plátků
2 lžíce + 100 gcukru
1 lžičkaprášku do pečiva
5 kssnítek máty
3 ksvejce (velikost M)
1 špetkasoli
olej na smažení
trocha citrónové šťávy
práškový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy dejte vejce, mléko, sůl a 2 lžíce cukru a vše smíchejte pomocí ručního šlehače
2. Smíchejte mouku a prášek do pečiva a vmíchejte je do ušlehané směsi, těsto přikryjte a nechte asi 15 minut odpočinout
3. Vymažte teflonovou pánev (Ø 18 cm) olejem a nechte olej rozehřát
4. Vložte na pánev přibližně 1/
4 těsta, po asi 1 minutě (když je těsto trochu ztuhlé) palačinku posypte 2 lžícemi mandlí, při smažení palačinku jednou obraťte
5. Vyjměte palačinku z pánve a nechte ji okapat na kuchyňském ubrousku, stejným způsobem usmažte i 3 další palačinky, pánev přitom pokaždé znovu vymažte olejem, palačinky nechte úplně vychladnout
6. Jahody očistěte, omyjte a nechte je důkladně okapat, mátu umyjte a oklepejte dosucha, otrhejte listy a nakrájejte je na jemno (až na několik listů na ozdobení)
7. Pomocí ručního šlehače ušlehejte tuhou šlehačku
8. Mascarpone smíchejte se s 100 gramy cukru a citrónovou šťávou, šlehačku po částech vmíchejte do směsi s mascarpone a na závěr přidejte nakrájenou mátu
9. Navrstvěte na sebe vždy 1 palačinku, krém z mascarpone a 150 gramů jahod
10. Palačinkový šlehačkový dort servírujte vychlazený, před podáváním jej posypte lístky máty, zbylými mandlovými plátky a trochou cukru.

Doporučení:

Dort lze ještě doplnit například o jahodový džem či marmeládu, kterou pokapeme jahody, nebo potřeme palačinky.

Poznámka:

Zdroj: meggle.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy