REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové lívance s borůvkovou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Borůvkový recept od Karolíny Kamberské. V lesích se to začíná pomalu modrat, a tak nadešel čas borůvkových knedlíků, koláčů a žahourů. Pokud chcete vyzkoušet i něco jiného, tak pro Vás Karolína Kamberská připravila voňavé Medové lívance s borůvkovou smetanou.


Ingredience:
Na 12 lívanců:
200 gcelozrnné pšeničné mouky
200 gsýra cottage
4 ksvejce
cca 3 lžícemásla, nejlépe přepuštěného
3 lžícetekutého medu
1 lžičkakypřicího prášku do pečiva
Na smetanu:
200 gzakysané smetany
300 gborůvek
4–6 lžictekutého medu

Postup:
  1. V misce si smíchejte zakysanou smetanu s medem a borůvkami. trochu borůvek si nechte stranou na ozdobu a smetanovou směs zakryjte potravinovou fólií a dejte odležet do chladničky
  2. Nyní se pusťte do výroby lívanců; v míse pečlivě promíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte vajíčka, sýr cottage, med a sůl a umíchejte těsto
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev, potřete ji pěkně máslem (nemusí ho být moc, ale budete je péct minimálně natřikrát podle velikosti pánve a před každou novou dávkou pánev znovu potřete)
  4. Malou naběračkou vlijte na pánev postupně těsto na čtyři lívance, trochu je rozetřete vypouklou stranou naběračky a opečte je z obou stran dozlatova, bude to trvat několik minut
  5. Na hotové lívance naneste borůvkovou smetanu, ozdobte borůvkami a snězte je co nejdříve po upečení, aby byly ještě teplé.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy