Doma připravené přílohové kroketky s vůní a chutí po mandlích.
Ingredience:
500 g | brambor dopředu uvařených ve slupce |
300 g | polohrubé mouky |
150 g | sádla |
100 g | oloupaných půlek mandlí |
300 ml | vody |
4 ks | vejce |
sůl | |
Na dohotovení: | |
strouhanka | |
mouka | |
vejce | |
sádlo na smažení |
Postup:
1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli a sádlo, tekutinu za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se voda začne vařit, nasypeme do hrnce mouku, snížíme teplotu zdroje tepla, a intenzivně mícháme, aby se nevytvořily hrudky, těsto je hotové, až je úplně hladké a nelepí se na stěny hrnce
2. Vychladlou hmotu promícháme s nahrubo nastrouhanými, nejlépe den předem uvařenými, brambory, vejci, mandlemi a trochou soli, vypracujeme těsto
3. Do strouhanky připravené na obalení přidáme část podrcených mandlí, promícháme
4. Z těsta postupně tvarujeme jednotlivé válečky, které obalíme v mouce, pak v rozšlehaných, mírně osolených vajíčkách a nakonec v mandlové strouhance
5. Krokety smažíme v dobře rozpáleném sádle dozlatova, hotové vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.