REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové krokety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma připravené přílohové kroketky s vůní a chutí po mandlích.


Ingredience:
500 gbrambor dopředu uvařených ve slupce
300 gpolohrubé mouky
150 gsádla
100 goloupaných půlek mandlí
300 mlvody
4 ksvejce
sůl
Na dohotovení:
strouhanka
mouka
vejce
sádlo na smažení

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli a sádlo, tekutinu za stálého míchání přivedeme k varu, jakmile se voda začne vařit, nasypeme do hrnce mouku, snížíme teplotu zdroje tepla, a intenzivně mícháme, aby se nevytvořily hrudky, těsto je hotové, až je úplně hladké a nelepí se na stěny hrnce
2. Vychladlou hmotu promícháme s nahrubo nastrouhanými, nejlépe den předem uvařenými, brambory, vejci, mandlemi a trochou soli, vypracujeme těsto
3. Do strouhanky připravené na obalení přidáme část podrcených mandlí, promícháme
4. Z těsta postupně tvarujeme jednotlivé válečky, které obalíme v mouce, pak v rozšlehaných, mírně osolených vajíčkách a nakonec v mandlové strouhance
5. Krokety smažíme v dobře rozpáleném sádle dozlatova, hotové vyndáme a necháme okapat na papírovém ubrousku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy