REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlová nádivka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Samostatně upečená nádivka určená jako příloha k božíhodové krůtě.


Ingredience:
200 gženlovky (rohlíků)
100 gmandlí
80 gmásla
3 ksvejce
mléko
sůl
ztužený tuk na vymazání formy
strohanka na vysypání formy

Postup:

1. Změklé máslo utřeme se žloutky
2. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou a studeným mlékem svlaženou žemli, oloupané a jemně nakrájené mandle
3. Osolíme a nakonec vmícháme sníh z bílků
4. Formu nebo větší dvojitý kus alobalu, který upravíme do tvaru úzkého pekáčku, vymastíme tukem a pak vysypeme strouhankou, naplníme nádivkou
5. Nádivku upečeme dozlatova při teplotě kolem 180-190 °C, pečeme ji asi 30-40 minut, až se nám obarví dozlatova.

Doporučení:

Nádivku servírujeme nakrájenou na plátky a to teplou, ale i za studena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy