REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nádivka z krájené žemle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečenou krůtu můžeme plnit různými nádivkami, tato je připravená z másla, slaniny, vajíček, žemlí, sekané petrželky, smetany a koření.


Ingredience:
Rozpis na naplnění jedné větší krůty:
300 gžemle
100 gmásla
50 gslaniny
3 ksvejce
2 šálkysmetany
sekaná petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Rozpuštěné máslo a kostičky vyškvařené slaniny vlijeme do smetany s rozkverlanými žloutky
2. Mírně osolíme, okořeníme pepřem, tekutinou polijeme žemle pokrájené na plátky, nemícháme, jen po chvíli obrátíme, aby se „napily“ všechny žemle
3. Nádivku promícháme, bude-li příliš řídká, přisypeme strouhanku
4. V této fázi zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků ochucený posekanou petrželkou a nádivku dále použijeme dle příslušných receptur, většinou ji plníme do dutin drůbeže … a pečeme v troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy