REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malounový salát s fetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vodního melounu, salátové okurky, pomeranče a sýra feta, přelitý zálivkou, posypaný lístky bazalky.


Ingredience:
200 gvodního melounu
100 gsýru feta
1/2 kssalátové okurky
1 kspomeranče
lístky bazalky
Na zálivku:
4 lžícepomerančové šťávy
2 lžícepanenského olivového oleje
1 lžičkasezamového oleje
1/2 lžičkynastrouhané pomerančové kůry
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme zálivku; v míse smícháme pomerančovou šťávu i kůru, olivový olej, sezamový olej a dochutíme mletým pepřem a solí
2. Přidáme oloupaný, na menší kousky nakrájený pomeranč, bez pecek, na dílky nakrájený vodní meloun a omytou, na kostičky nakrájenou salátovou okurku
3. Všechny přísady dobře promícháme, aby se pokryly zálivkou
4. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr, ještě jednou lehce promícháme, posypeme lístky bazalky a dáme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy