REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové potěšení z piškotového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta, plněná tvarohovo-malinovým krémem, servírovaná posypaná cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 gcukru krupice
70 gpolohrubé mouky
40 gjedlého škrobu
4 ksvajec
4 lžícehorké vody
Na náplň:
8 plátkůželatiny
500 gmražených malin
250 gměkkého tvarohu
250 mlsmetany ke šlehání
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Žloutky, 70 g cukru a 4 lžíce horké vody ušleháme elektrickým šlehačem do pevné pěny (žloutky v průběhu šlehání zesvětlají a nabudou na objemu, pak opatrně vmícháme prosátou polohrubou mouku a škrob
2. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme i do krajů, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 12-15 minut (piškot by měl jen lehce zhnědnout)
4. Upečený piškot vyklopíme na utěrku posypanou cukrem, sundáme z něho pečicí papír a opatrně podélně zarolujeme
5. Maliny rozmačkáme, propasírujeme přes cedník a rozmačkané maliny smícháme se zbytkem cukru a tvarohem, šťávu z malin slijeme, ohřejeme, necháme v ní rozpustit želatinu a vmícháme do malinového tvarohu
6. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku a takto připravený krém necháme cca 1 hodinu želírovat v ledničce
7. Vychladlý piškot potřeme tvarohovo-malinovým krémem, zarolujeme, dáme ještě odležet do ledničky a podáváme mírně pocukrovaný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy