REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové potěšení z piškotového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z piškotového těsta, plněná tvarohovo-malinovým krémem, servírovaná posypaná cukrem.


Ingredience:
Na těsto:
200 gcukru krupice
70 gpolohrubé mouky
40 gjedlého škrobu
4 ksvajec
4 lžícehorké vody
Na náplň:
8 plátkůželatiny
500 gmražených malin
250 gměkkého tvarohu
250 mlsmetany ke šlehání
Na dohotovení:
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Žloutky, 70 g cukru a 4 lžíce horké vody ušleháme elektrickým šlehačem do pevné pěny (žloutky v průběhu šlehání zesvětlají a nabudou na objemu, pak opatrně vmícháme prosátou polohrubou mouku a škrob
2. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme i do krajů, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 12-15 minut (piškot by měl jen lehce zhnědnout)
4. Upečený piškot vyklopíme na utěrku posypanou cukrem, sundáme z něho pečicí papír a opatrně podélně zarolujeme
5. Maliny rozmačkáme, propasírujeme přes cedník a rozmačkané maliny smícháme se zbytkem cukru a tvarohem, šťávu z malin slijeme, ohřejeme, necháme v ní rozpustit želatinu a vmícháme do malinového tvarohu
6. Nakonec zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku a takto připravený krém necháme cca 1 hodinu želírovat v ledničce
7. Vychladlý piškot potřeme tvarohovo-malinovým krémem, zarolujeme, dáme ještě odležet do ledničky a podáváme mírně pocukrovaný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy