REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malí beránci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečení beránci, jeden politý tmavou čokoládovou polevou a zdobený bílou plevou, druhý potřený bílou čokoládovou polevou a posypaný kokosem.


Ingredience:
Rozpis na 2 kusy:
220 gpolohrubé mouky
200 ghery
180 gmoučkového cukru
50 gkandovaného ovoce
20 grozinek
2 lžícesolamylu
4 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
tuk a mouka na formy
Na dohotovení:
80 gtmavé čokoládové polevy
70 gbílé čokoládové polevy
50 gstrouhaného kokosu

Postup:

1. Na menší kousky nakrájenou změklou heru utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky a zlehka tuhý sníh z bílků
2. Pak polohrubou mouku smíchanou se solamylem a kypřicím práškem do pečiva, prosijeme k vaječné směsi, promícháme a nakonec do těsta zapracujeme na drobno nakrájené kandované ovoce i rozinky 3. Dvě formy na beránka vymazané tukem a vysypané moukou naplníme do poloviny připraveným těstem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut, ve formě necháme mírně zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnou úplně
4. Obě polevy, každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni, jednoho beránka polijeme tmavou polevou a po ztuhnutí mu bílou polevou namalujeme oči, čumáček a dozdobíme podle své fantazie, druhého beránka potřeme bílou polevou, ale vynecháme přední část hlavy a spodní okraj, hustě posypeme strouhným kokosem, necháme také ztuhnout a nakonec polevou namalujeme oči i čumáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy