REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malí beránci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečení beránci, jeden politý tmavou čokoládovou polevou a zdobený bílou plevou, druhý potřený bílou čokoládovou polevou a posypaný kokosem.


Ingredience:
Rozpis na 2 kusy:
220 gpolohrubé mouky
200 ghery
180 gmoučkového cukru
50 gkandovaného ovoce
20 grozinek
2 lžícesolamylu
4 ksvajec
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
tuk a mouka na formy
Na dohotovení:
80 gtmavé čokoládové polevy
70 gbílé čokoládové polevy
50 gstrouhaného kokosu

Postup:

1. Na menší kousky nakrájenou změklou heru utřeme s moučkovým cukrem do pěny, postupně vmícháme žloutky a zlehka tuhý sníh z bílků
2. Pak polohrubou mouku smíchanou se solamylem a kypřicím práškem do pečiva, prosijeme k vaječné směsi, promícháme a nakonec do těsta zapracujeme na drobno nakrájené kandované ovoce i rozinky 3. Dvě formy na beránka vymazané tukem a vysypané moukou naplníme do poloviny připraveným těstem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut, ve formě necháme mírně zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnou úplně
4. Obě polevy, každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni, jednoho beránka polijeme tmavou polevou a po ztuhnutí mu bílou polevou namalujeme oči, čumáček a dozdobíme podle své fantazie, druhého beránka potřeme bílou polevou, ale vynecháme přední část hlavy a spodní okraj, hustě posypeme strouhným kokosem, necháme také ztuhnout a nakonec polevou namalujeme oči i čumáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy