REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makový beránek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční beránek z máku, moučkového cukru, polohrubé mouky a vajec.


Ingredience:
200 gmoučkového cukru
150 gmletého máku
100 gpolohrubé mouky
4 ksvajec
1/2 ksbalíčku kypřicího prášku do pečiva
1,5 dlvody
1 dloleje
1 lžičkacitrónové šťávy
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Žloutky společně s cukrem utřeme do pěny
2. Přidáme olej, teplou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, směs promícháme
3. Přidáme mletý mák citrónovou šťávu a lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků
4. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy
5. Vložíme do předehřáté trouby na 170 °C, zvolna upečeme (cca 50 minut)
6. Upečeného beránka necháme trochu vychladnout a potom formu vyklopíme.

Doporučení:

Beránka můžeme ozdobit cukrovým krémem, viz foto!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy